Livsgnist  Prisen

Tirsdag den 2. marts blev 2 æbletræer plantet sammen med de andre 8. som var plantet i efteråret 2020.

Det blev Gitte Ahrens og Hanne Svenstrup Jensen som foretog det at plante 2. æblesorter. Gitte Ahrens plantede Siddinge æbletræet og Hanne Svenstrup Jensen plantede Bodil Nergaard træet.

Efter at træerne var plantet var der et lille arrangement hvor Livsgnist Prisen blev uddelt. Den først som sagde noget var Henning Lundhøj som først takkede Tue og Marianne Poulsen for den støtte til Livsgnisten-Odsherred som havde fremstilledt Livsgnist Vasen samt logoet. Marianne Poulsen fik overrakt en buket blomster som tak. Derefter fik Hanne Svenstrup Jensen overrakt Livsgnist prisen for 2020, som skulle havde været overrakt til Livsgnistens generalforsamling i Marts måned 2020, men grundet Coronaen blev det først nu at der var lejlighed til det.

Derefter blev det John Witzels til at overrække frivillig prisen for 2021, det blev Gitte Ahrens som fik Livsgnist prisen i år, grundet det store arbejde hun gør for de demente og deres pårørende.

Marianne Poulsen fortalte lidt om hvordan det var opstået da de fik opgaven i 2019. Vasen ligner et skip og logoet er en gnist, og selve gnisten (Logoet) er helt unik på hver eneste vase. Hver vase man sælger i butikken er der et lille overskud, som tilfalder Livsgnisten-Odsherred, hun var glad for at nu kunne hun endelig fortælle hvad overskuddet gik til.

Derefter var der æblecider og æblemuffis til alle de fremmødte.

LIVSGNIST VASEN
Opfordret af foreningen Livsgnisten i Odsherred, har jeg fremstillet og dekoreret en vase, hvis udtryk understreger foreningens titel og virke.
Vasens form er bådvasen, som har to sider. – På den ene side ses selve gnisten, der efter min opfattelse er et symbol på initiativ, energi og aktivitet. Ud fra hver side af gnisten har jeg, med udvalgte farver, fremhævet to stiplede linjer, som følges videre om på den anden side. – Med de to linjer forsøger jeg at visualisere samspillet mellem den demente og den pårørende, idét den ene linje divergerer meget (humørsvingninger), mens den anden er mere jævn og dermed kan opfattes som den beskyttende (beroligende/overblik). – Baggrundsfarven er sort, med blålige skygger.
Vaserne er unika og sælges bl.a. i Tues Keramik Galleri.
– Ved salg går overskud til Foreningen Livsgnisten.

Marianne Poulsen (billedkunstner/væver)
www.mariannevaev.dk
Kårupvej 6, 4540 Fårevejle – tlf. 21288074

Bliv medlem

Bliv medlem af Livsnisten-odsherred. Vi glæder os til at møde dig.

KONTAKT OS HER
KONTAKT OS HER