Musik og hvad den kan for mennersker med demens og for alle andre også.


Cafe møde for pårørende til mennesker med demens onsdag den 20. marts blev et foredrag af Musikterapeut Marie Munk-Madsen fra København.

Først sang man nogle sange til Flemmings guitarspil, inden Marie Munk-Madsen fortalte om musikterapi.

Hun startede med at fortælle at hun havde været musikterapeut i 27 år, og havde selv et familiemedlem som havde haft demens, nemlig hendes mormor.

Marie gav flere eksempler på hvor gavnligt musikken kan give et et løft til dem med dements, men det var først indenfor de sidste 10 år at det var blevet akcepteret videnskabeligt.

Musikken og ikke mist instrumenterne havde sin virkning, det viste hun med en film som var optaget på Plejecenteret Enrum på Fyn. Også en film fra et Norsk plejecenter viste hvad musik gjorde for dem med demens, på filmen så man at personen blev vækket med musik fra en C.D.

Andre kom også med forskellige oplevelser hvor musikken spillede ind bl.a. Gitte Ahrens og Peter Løn, fortalte om deres oplevelser hvor musikken havde haft sin positive og utrolige virkning.

Samtale uden ord men kun med lyde. Marie Munk-Madsen viste en film med et hold tvillinger på godt et år, som kommunikerede med lyde, musik og fagter, men de forstod helt sikkert hinanden.

Marie sluttede med en film fra USA, hvor en med demens blev spurgt hvad hendes mor og far hed, det kunne hun ikke svare på, så hørte hun noget musik i ca. 2 min, og da man havde slukket for musikken, kunne hun godt huske hvad hendes mor og far hed.

Marie Munk-Madsen sluttede med at synge sammen med os alle ” Livstræet”.

Alle fik hvis noget at tænke på bagefter.

Bliv medlem

Bliv medlem af Livsnisten-odsherred. Vi glæder os til at møde dig.

KONTAKT OS HER
KONTAKT OS HER